Gennep

Ik word weer vroeg wakker aan de maas. Ik luister nog wat naar de vogels, en dan hoor ik de eerste honden alweer blaffen.
Tijd om koffie te maken, me te wassen aan de Maas, en ik pak mijn spullen weer in. Het lijkt wat makkelijker te gaan. Ik loop ietsjes makkelijker. Niet veel, maar toch. Een uurtje of wat later plaats ik een fotootje van me op Facebook, en nog weer wat later belt mijn oude buurvrouw me op. Voor een bakkie soep. Lekker denk ik, ik lust wel wat. Waar ben je. ik sta wat te hannesen met mijn gps, mijn telefoon, en zie dan een straatnamenbord. Geweldig toch, al die techniek. Het blijkt een lange weg te zijn… Erwin stuurt ook nog een paar berichtjes, en zegt opeens precies waar ik sta. Blijkt te kunnen via Facebook, google maps. Ik paas die info door naar Es, en een tien minuten later staan we voor haar deur. Letterlijk, want we kunnen er niet in. De monteur van het slot wordt gezocht Es heeft net een nieuw slot laten plaatsen, maar dat blijkt niet helemaal goed te werken.
De slotenmaker wordt gevonden, het blijkt niet aan de cilinder te liggen maar aan het de klink. Hoe dan ook we kunnen er niet in. We sjeesen het dorp door naar spray, WD40, buurmannen en weet ik niet wat. De schilder een paar deuren verder aan het werk wordt er bij geroepen. Zijn ladder tegen het dak gezet, en inmiddels thuisgekomen zoonlief klimt door het badkamerraam naar binnen. De middag was haast om, en Es moest haar dochter van school halen. Is goed, ik wacht we even. Ik kreeg een kop koffie, en we babbelden wat. ‘Je kan ook blijven eten en slapen’, zegt ze. Is goed zeg ik. Eerst even boodschappen doen. Half Gennep weet inmiddels dat ik naar Santiago ga! We maken een flesje rosé open, ze kookt , en we eten met lekker. Es, je kan prima varkenshaasjes bakken! Echt het was Gezellig.
Ik heb nog even gedoucht, de kleren in de wasmachine, beter kan het haast niet zijn. Een kamertje voor mezelf, word ik de volgende dag weer uitgerust wakker. Als iedereen de deur uit is, heb ik mijn spullen ook weer gepakt, en vertrek richting Kevelear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *