De video gemaakt in Etretat op 17-05-2014

Het verstrooien van de as van Elsje

 

Erwin en ik hebben de as van Els Giesbers achtergelaten in Etretat, gelegen in Normandië. Els en ik hadden ons regelmatig voorgenomen om hier naar toe te gaan, maar het heeft er nooit van mogen komen. Toen ik moest bedenken waar ik haar zou uitstrooien, was dit de eerste plek die in me opkwam. Niemand heeft me een beter voorstel gedaan. Erwin en ik zijn er samen heen gegaan. Benga was ook mee. Het was eigenlijk een beetje teveel voor haar, al zou je dat niet zeggen als je het filmpje ziet.

Erwin en ik kwamen aanrijden, en ziin eigenlijk meteen opzoek gegaan naar een mooie plek. We zagen er een paar. ‘Kom we gaan een hotelletje zoeken’,zei ik tegen hem. Het bleek niet meer mogelijk, de vloed was inmiddels op komen zetten. We hebben de nacht doorgebracht op een rots.Het werd koud, en het duurde lang… Was opzich ook een hele belevenis. Om niet weer door de vloed te worden overvallen hebben we toch maar besloten haar boven op de kliffen uit te strooien.
Eigenlijk had ik haar het liefst ’s morgens ‘Uit het potje’ gelaten. Telkens als ik het zeg, zie ik haar stralende ogen weer voor me. Ze zei het met twee fonkelende ogen, alsof ze wist wat Erwin en ik mee zouden maken….

Hoe langer het gelden is dat ze overleed, hoe vaker ik met een enorme liefde aan haar terug denk. Ze was echt geweldig! Ik heb zoveel aan haar te danken. Ze wordt zó gemist…

Reageren kan op de pagina zelf, of door een mailtje te sturen naar Post@AlbertJanPost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *